Binham Priory, Norfolk

A new porch providing level access into the church for the disabled, with adjacent WCs for visitors to the priory ruins has been discreetly inserted on the site of the ruined north aisle of the building. We took the opportunity to reform the vaulted space of the west bay of the missing north aisle to form a dramatic new entrance, whilst WCs are housed in a barrel-roofed extension adjacent, kept low to avoid obscuring site lines through the clear glazed windows from within the church. The extension is built of flint and stone to blend with its background, but is obviously contemporary in its design.

Client
Binham Parochial Church Council

Awards

  • North Norfolk District Council Graham Allen Award
  • RIBA East Spirit of Ingenuity Heritage Commendation
  • CPRE Norfolk Award