Chester Racecourse

Our design for the Owners’ and Trainers’ Pavilion takes its inspiration from the white posts and rails of the Racecourse.  It has a low, flat profile to minimise disruption of views from the stands of the pre-parade ring and race track. The landscape of the Roodee, in which the racecourse sits, is reflected and extended by the Pavilion’s sedum-planted roof which as a sustainable form of construction, provides insulation, low water run-off and a natural habitat for flora and fauna in the city centre.

We designed the Pavilion, gained the necessary consents and managed the construction phase in a fast-track programme, that ensured the successful opening of the building in time for the May Festival Races.

With an internal floor area of 1000m2, the Pavilion also provides Chester with its largest events and exhibition venue.

Client
Chester Race Company

Ian Bruce Ian Bruce Ian Bruce Nigel Gilbert