Ware Priory

Work has been completed on a new Community Building at Ware Priory which is the first phase of a scheme to rejuvenate the park and to renovate the unused lido.

Phase One of the proposals seeks to enhance and extend community and conference facilities at Ware Priory, by replacing an existing temporary, prefabricated timber building, dating from the 1950s. The new building provides flexible multi-use spaces for up to 220 people. It is located adjacent to the existing Priory building on this Scheduled Monument site, partly abutting the existing eastern boundary and facing the River Lea to the south. The building takes its form from the linear medieval ‘burgage’ plots, a characteristic of Ware. It is a low energy and naturally ventilated building and uses materials that reflect local buildings in a contemporary manner.

Client
Ware Town Council acting as Trustee of the Priory Charity

Awards

  • Ware Society, Ware Town Award